Leírás és Paraméterek
A Matusalem Platino egy prémium minőségű fehér rum. A legmagasabb minőség elérésének érdekében a Matusalem Platino-t háromszori lepárlással nyerik, és az előállítási folyamat minden elemét kézzel végzik. A gondos és aprólékos munka eredményeként egy rendkívül tiszta ízű, kiegyensúlyozott aromájú rum születik. A Matusalem Platino nem csak a mindennapi rum-fogyasztókat győzi meg, hanem az ínyencek számára is képes újat mutatni. Az ital színe kristálytiszta, áttetsző. Illata rendkívül csábító, virágos jegyeket visel. íze meglehetősen száraz, mégis fellelhető benne egy enyhe édeskés gyümölcsös jelleg is. A Matusalem Platino rum koktélokba keverve kiváló élményt nyújt.
A bárosok számára talán ez az alapital a legkedvesebb párlatféleség, mivel a legkülönfélébb ízvilágú italokat öleli fel. Találhatunk a rum családban a vodka könnyedségére emlékeztető fehérrumokat, fűszeres de édes, erőteljes karakterű, likőrre emlékeztető barna rumokat, vagy konyak eleganciával felruházott, érlelt fajtákat az italokban közös, hogy mind a cukornád feldolgozása közben keletkező melaszból erjesztettek. Attól függően hogy a karib térség mely szigetéről származik, hordoz bizonyos jelleget. A Kubai, Bahamai, Puerto Ricoi rumok könnyedek, míg a Jamaikai, Guyanai rumok nehéz, testes párlatok. Ez a sokféleség teszi lehetővé hogy a különböző koktélokhoz, a megfelelő ízvilágú rumot válasszuk ki, és hogy a rum alapú koktélok olyan eltérőek egymástól. A Rumot magát Kolombusz Kristófnak köszönhetjük aki a gyarmatokra vitte a második útja során beszerzett cukornádat. így a rum első hódítása a tengerészek között indult el, bár a hagyományos tengerész rum ("navy rum") sötét színű, markáns karakterű, testes rum volt, amit a tengerészek körülbelül két és fél decis porciókban kaptak meg, bár később ezt az adagot jelentősen csökkentették. Az első koktélnak nevezhető keverék a rummal, szintén tőlük származik, mivel a skorbut elleni védelem jegyében friss zöldcitromot facsartak a rumadagba és "Grog"-nak keresztelték el. A rum érlelésének érdekessége hogy a "szellemek" is fogyasztják az italt párolás közben. Jamaikában ugyanis a rum érlelése alatti párolgást "Duppy share"-nak vagyis szellemek jussának nevezik. Ez a párolgás évesen elérte a 8-10% ot is ezért a termelést a hűvösebb, kevesebb párolgást előidéző helyekre telepítették át. A legtöbb rumfajtát, és ízvilágot felsorakoztató márka a Don Facundo Bacardi álltal alapított bacardi nevű cég hozza paicra. Az emblémán szereplő denevér a kubai őslakosok által tisztelt állat Mr Bacardi feleségének köszönhető, aki észrevette hogy a lepárlóüzem szarufái alatt egész denevérkolóniák éldegélnek. A Rumok sokféleségét bizonyítja hogy sok ismert és kedvelt koktéloknak szolgál alapul. Ilyenek az Acapulco, a Bacardi koktél, a Cuba Libre, a Daiquiri, a Long Island Ice Tea, a Mai Tai különböző fajtái, a Mojito, a Pina Colada és a Zombie. Csak hogy az ismertebbeket említsem.
Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.
Származási hely | Dominikai Köztársaság |
Űrtartalom | 0.7L |
Alkoholtartalom | 40% |
Rum típusa | fehér rum |