Egyszerű használat
Mire is van szükség ahhoz, hogy a kotyogós kávéfőző használatával egy jó erős feketét készítsünk? Egyetlen mozdulattal széttekerjük azt, megtöltjük az alsó részt vízzel, a tetején levő szűrőt kávéval, s miután összetekertük, már mehet is fel a tűzre. Gyakorlatilag egy-két perc alatt friss kávét kaphatunk, melynek íze össze sem hasonlítható a manapság oly divatos kapszulás kávéfőzők nyújtotta élményekkel. Ugyan kétségtelen, hogy ez utóbbiak izgalmas ízkombinációkat kínálnak a kapszulaválasztás függvényében, de sokan még mindig a klasszikus kávét részesítjük inkább előnyben.
Kis helyen is elfér
Ha a Te konyhád sem a méreteiről híres, akkor bizony komoly megfontolást igényel, hogy milyen eszközök kerüljenek a konyhapultra. A vízforraló, a turmixgép vagy a szendvicssütő nélkülözhetetlennek bizonyulnak, de miért foglalna egy méretes kávégép további értékes helyet? A kotyogós kávéfőzőnek tényleg centiméterek elegendőek, ráadásul az esztétikus megjelenésnek köszönhetően a konyha dísze is lehet az. Mivel nagyon kis helyet foglal, kihűlés után akár a konyhaszekrényben is tárolhatjuk.
Kotyogós kávéfőző trendi színekben
A kotyogósra legtöbben csak úgy emlékszünk, hogy fémszínű, kissé talán otromba darabról van szó esetében. A manapság reneszánszukat élő bialetti kotyogós kávéfőzők azonban már nem csak megbízható funkcionálással, de stílusos megjelenéssel is rendelkeznek. A trendi színek gondoskodnak arról, hogy mindig vidáman és jókedvvel nyúlj a kávéfőző után. Így nem csak a koffein, de a színek jelentette hangulat is garantáltan felpörgetnek majd.
Kávé, ami mindig jól jön
Legtöbben reggelente fogyasztunk kávét, és valóságos életmentő lehet a fekete azok számára, akik korán kelnek, vagy egyszerűen csak valahogy igyekeznek ráállni a hajtós napra. Fontos megemlíteni, hogy kávéfogyasztás terén is érdemes megtartani az arany középutat, és a mértékletességre helyezni a hangsúlyt. Kis mennyiségben ugyanis kétségkívül előnyeit élvezhetjük a koffeinnek, de ha túlzásba visszük, az emésztési gondokat, fejfájást és erős szívdobogást is okozhat. Megéri a minőségi kávéfajták közül válogatni, ezek ugyanis zamatosabb, ízletesebb végeredményt produkálnak.
Kávét kávézóban? Miért ne?
Ugyan otthon kétségkívül nélkülözhetetlen a kávéfőző, de mi a helyzet akkor, ha napközben szeretnénk meginni egy energiát adó feketét? Az automatás kávékhoz inkább csak végszükség esetén nyúljunk, helyettük, ha tehetjük, inkább üljünk be egy kicsit valamelyik közeli kávézóba. A városszerte gombamód szaporodó vendéglátóhelyeken gyakran profi baristákkal találkozhatunk, akik igazi műremekeket varázsolnak a csészébe. S hogy min múlik, maradunk-e a kipróbált kávézó mellett? A kínált minőség, az alkalmazottak kedvessége és a gyors elérhetőség legalább olyan fontosak, mint az a fajta semmihez sem fogható hangulat, ami egy-egy népszerű helyből árad. A kotyogós kávéfőző is valami ilyesfélének köszönheti visszatérését, hiszen segítéségével átélhetjük a régi idők varázsát, méghozzá újszerű köntösben.