Használj a koktéljaidban cukorszirupot cukor helyett! A dolog miértje egyszerű: forró kávéban, teában a magas hőmérséklet miatt hamar feloldódik a kristálycukor, de próbáld meg ugyanezt egy mojitóval! Illetve ne, senki nem szereti, ha koktélszürcsölgetés közben ropog a foga alatt a cukor. Vannak bevált dolgok, a koktélkészítésnél a szirup használata is ilyen.
A szirupok összetételének és felhasználásának igazából csak a fantázia szab határt. Használj különféle szirupokat a kávédba, kakaódba, teádba! Mondunk jobbat: mivel nem csak édes ízben lehet kapni vagy készíteni őket (bár kétségtelen, hogy mivel különféle gyümölcsök ízének koktélba csempészése a szirupok leggyakoribb feladata, így a legtöbb koktélszirup édes), ezért használhatsz szirupokat húsételeidhez, leveseidhez, salátaöntet alapanyagaként, vagy süteménybe, palacsintába... Csak találd ki a funkciót, és keresd ki a hozzá leginkább megfelelő szirupot!
Balzsamecetes? Kamillás? Narancsvirágos? Simán, jöhet bármi! Biztosak vagyunk benne, hogy ha egyszer meglódul a fantáziád, mindig megtalálod majd a szirupot, ami passzol az elképzeléseidhez. Ez a jó a mixológiában: igazából nem nagyon lehet elrontani, legfeljebb ha el sem kezded. Töltsd fel a készleteidet, és irány italt keverni!
Webáruházunk rogyásig van különféle koktélszirupokkal, melyek minden valamirevaló bartender szekrényében kötelező jelleggel ott kell, hogy legyenek. Csemegézz közöttük, és találd ki közben, hogy mihez használod majd őket!