A Lassi egy hagyományos yoghurt alapú ital, ami az indiai szubkontinensről származik. Az ital yoghurt, víz, fűszerek és néha gyümölcs keveréke. A hagyományos Lassi, más néven "sózott" Lassi egy pikáns ital, olykor őrölt római köménnyel ízesítve. Az édes Lassi azonban cukrot vagy gyümölcsöt tartalmaz.
A mangós Lassi egyre népszerűbb világszerte. Ez yoghurtból, vízból és mangóból készül, cukorral és cukor nélkül is el lehet készítnei. Magas talpas pohárba szolgálják fel, gyakran őrölt pisztácia szórással a tetején.
Receptúra:

- 60 ml Bols Mango likőr
- 60 ml 120 ml Bols Yoghurt likőr
- 2-3 szelet friss mangó vagy mangó püré
Elkészítés:
Az összetevőket blenderben simára turmixoljuk és előre hűtött flute vagy talpasboros pohárba töltjük. Mangó szelettel és mentával díszíthetjük.