Aperol spritz egy igazi társasági ital. Aki még nem kóstolta, a nyári forróságban érdemes kipróbálni az olasz likőrrel készült frissítők közül hazájában legnépszerűbb, és talán a legnagyobb nemzetközi karriert befutott Aperol Spritz-et. Az Aperol jellegzetesen kesernyés ízével finoman dominál a többi összetevő felett. A Prosecco eredetvédett olasz habzóbor. Kizárólag Glera szőlőből készül és elsődlegesen a gyümölcsös ízek határozzák meg. Ezen kívül már csak jégre, szódára, és egy szelet narancsra lesz szükségünk – és természetesen figyelni kell az arányokra!
Receptúra:

- 3 rész prosecco (vagy fehérbor)
- 2 rész Aperol
- 1 rész szóda
Elkészítés: Koktéljéggel teli pohárba töltjük az Aperolt, a proseccót, majd a szódát, ezek után pedig bárkanállal nagyon óvatosan megkeverjük (a szénsav tartósságára vigyázva). Félbevágott narancsszelettel díszítjük, narancshéjojallal megpermetezzük, a narancs héját pedig végighúzzuk a pohár száján. A legszebben boros pohárban mutat, de old fashioned pohárban is lehet készíteni, szervírozni (olykor egészen nagy pohárból is szokták fogyasztani).