Singapore-ban 1887-ben nyílt meg a Raffles Hotel. A szálloda a Szuezi-csatorna megnyitása utáni évtizedekben a hatalmasra nőtt kelet-nyugati forgalom miatt 1899-re már tekintélyes, háromemeletes luxus nagyszállóvá vált, amelynek étterme önmagában 500 vendég kiszolgálására volt mértezve: 1904-ben pedig Délkelet-Ázsia első "vásárló árkádjának" megnyitásával a környék legnagyobb és egyben legelőkelőbb szállodájának számított.
A Raffles nemcsak Singapore, hanem a kor egyik meghatározó, szimbolikus épülete, amely egyben egy életérzés és stílus koncentrált formája is. Itt találkoztak egymással a helyi gumiültetvényesek, a gyarmati közigazgatás tisztviselői, a hadsereg és a flotta tisztjei, a művészek és az utazók, akik akkoriban még sokkal kisebb tömegekben érkeztek, ám a Raffles minden valamirevaló világ körüli út egyik kihagyhatatlan állomása volt.
Különösen sokan zarándolkoltak a Raffles világhírű bárjába, a Long Barba, ami a maga nemében mindig is önálló intézmény volt. Nevét az akkoriban különösen hatalmas, több mint 12 méter hosszú bárpultjáról kapta. Berendezése a 20. század eleji maláj ültetvényesek nagystílű házait idézi. Aki egy kicsit is adott magára - ahogyan akkor mondták: "Szueztől keletre" -, itt meg kellett, hogy megmutassa magát.
Itt született a világ egyik leghíresebb kevert itala, a buja, frissítő, trópusi long drink, a Singapore Sling is, amelyből manapság csak szülőbárjában átlagosan napi 2000 pohárral szolgálnak fel. A kompozíciót évtizedekig ott dolgozó Ngiam Tong Boon nevű kínai bártender találta ki, állítólag 1915-ben.
Receptúra:

- 40 ml Bols Silver Top Dry Gin
- 20 ml Bols Cherry Brandy
- 5 ml Cointreau
- 5 ml Dom Benedictine likőr
- 10 ml Grenadine szirup
- 80 ml ananászlé
- 30 ml citromlé
- pár csepp Angostura bitter
Elkészítés:
Az alapanyagokat az ananászlé kivételével shakerben összerázzuk, majd long drinkes pohárba szűrjük. Hozzáadjuk az ananászlevet, szódával felspricceljük és bárkanállal megkeverjük.