A Jägermeister mára kétség kívül Németország legismertebb exportitalává vált. Nem telik el úgy nap, hogy ne ismerkedne meg valaki a Jägermeister egyedülálló ízével.
A siker titka az évek során nem változott, és ma is ugyanaz, mint egykor: a Jägermeister egyedülálló karaktere, amely pohárról pohárra feledhetetlen élménnyel ajándékozza meg a fogyasztót.
A Jägermeister történelmén végigvonul a semmihez sem fogható ízvilág felett érzett büszkeség, és a hagyományos kézműves gyártás iránti tisztelet, amely nélkül ez az élmény soha nem valósulhatott volna meg.
GYÖKEREI:
Csak úgy pezseg az optimizmus, amikor 1878-ban Wilhelm Mast szülővárosában, az alsó-szászországi Wolfenbüttelben megalapítja borecet-vállalkozását.
A vállalat egyre növekszik és virágzik, majd idővel az alapító fia, Curt Mast is beszáll az üzletbe. Az Ő vezetése alatt új irányt vesz a cég tevékenysége. Curt már fiatalemberként kivételes tehetséget mutat a gyógynövénykivonatok előkészítése és keverése terén.
Miután hosszú éveken át kísérletezett a legkülönfélébb összetevőkkel, Curt Mast 1934-ben kidolgozza az egyedülálló, karakteres, összetéveszthetetlen gyógynövénylikőr receptjét. Ekkor születik meg a későbbi világsiker: a Jägermeister.
Napjainkban, több mint 130 évvel a cég megalapítását követően töretlenül él a családi hagyomány szelleme, hiszen a vállalat továbbra is 100 százalékban a Mast család tulajdonában áll.
Receptúra:
- 4 cl Jägermeister
- 2,5 cl St. Germain
- 1,25 cl limelé
- pár csepp Angostura bitter
- 5 mentalevél
- dísz: lime, uborka, menta
Elkészítés:
A poharat töltsd meg jéggel, öntsd hozzá az összetevőket, a mentaleveleket is és keverd fel jó erősen. Díszítsd mentalevéllel és limekarikával!