Pálinkák, grappák, párlatok
A pálinkafogyasztás már hagyománnyal bír hazánkban. Alig akad olyan alkalom, ünnep, amikor ne kerülnének az asztalra a jobbnál-jobb párlatok. A kiváló minőségről az alapanyagok körültekintő megválogatása gondoskodik, de természetesen az előállítás mikéntje mellett sem mehetünk el. A különleges zamatú pálinkák, grappák, párlatok még a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelnek és az étkezések méltó kísérői azok. Egyes gyümölcspárlatokból visszaköszön a gyümölcsök valódi zamata, mások esetében főként a fűszerek és egyéb különleges összetevők dominálnak. A világszerte híres magyar eredetvédett pálinka mellett külföldön is megtalálhatóak annak megfelelői. A japánok hasonló italát sake-nak hívjuk. mely tulajdonképpen egy rizspárlat. Pálinka az egy eredet védett ital, ezt csak Magyarországon termelt gyümölcsből lehet készíteni minden mást nem hívhatunk pálinkának. Pálinka csak gyümölcsből készülhet illetve gyümölcs származékból is mint pl. a törköly pálinka. A grappa az olaszok pálinkája ez az ital törkölyből készül így kevésbé gyümölcs ízű mint a pálinka, általában a legtöbb borászatnak van grappája, hogy a törkölyt fel tudja még pluszban használni. A japánoknak is van pálinkájuk amit sake nak vagy szake nak hívunk. A sake egy rizspárlat és alkohol tartalomban a borhoz közeli így ez nem egy erős párlat. Szokták a szakét rizsbornak is hívni. A koktélboltban széles pálinka, sake és grappa választékot találsz.