Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Webhelyünk használatával minden sütit elfogad a sütikre vonatkozó irányelveinknek megfelelően.

Kategóriák

5 ok, amiért szeretjük a whiskey-t

2018. 08. 13. 15:20:09
5 ok, amiért szeretjük a whiskey-t
A whiskey-alapú koktélok ma már minden koktélbárban elérhetőek. Nem csak koktélokban lelhető azonban fel az értékes alapanyag, hanem tisztán is sokan szeretik fogyasztani. Akinek tisztán túl erős, az jégre töltve fogyasztja, mely utóbbi egyébként az ízek még jobb kiteljesedése miatt is javasolt. A kólával és citrommal kombinált long drink formában választható whiskey megállja a helyét akkor is, ha könnyedebb italra vágyunk, amely nem üt azonnal hatalmasat. Igen, ugyanis a magas alkoholtartalom miatt tisztán vagy jégre töltve fogyasztva hamar megérezni hatását.
  1. Hagyomány a pohárban

A whiskey fogyasztása egyébként nem csak abban merül ki, hogy valami erőset iszol, hiszen ez az italfogyasztás történetének egy darabkája is. A whiskey-s pohárban aranylóan fénylő ital története régmúlt időkre nyúlik vissza, és elnevezése is származási helytől függően alakul. Míg az eredeti skót whiskey írásmódjában egy e-betű is helyet kap, addig a tengerentúlon előállított whisky-re ennek hiányából is következtethetünk. Természetesen ízviláguk is eltérő, és ebben nem csak a felhasznált alapanyagoknak jut fontos szerep, hanem az érlelés módjának is.

  1. Férfias szórakozás

Legénybúcsú a havernál? Hétvégi összejövetel kártyázással és billiárdozással? Ha férfias szórakozásról van szó, akkor egy-két pohár jófajta whiskey is biztosan lecsúszik majd. Ez már szerves részét képezi a kikapcsolódásnak, ám a mértékletességre érdemes figyelni. A lealjasodás és a  másnapi macskajaj helyett tehát érdemes a kulturált italfogyasztást előnyben részesíteni. A whiskey anélkül is elég ütős, hogy egyik pohárral hajtanád le a másik után.

  1. Ütős koktélok whiskey használatával

Tudtad, hogy a whiskey remek koktél alapanyagként is szolgál? Rendszerint megvannak azok az ízek, amelyekkel kitűnően harmonizál, és a neves koktélokat is ez alapján állították össze az évek során. A híres Manhattan koktél például a kanadai whisky mellett Vermut rossot- és Angostura likőrt is tartalmaz, dekorálásához pedig a koktélcseresznye mutat igazán jól. Ha szeretnél többet megtudni a whiskey-alapú koktélokról, vagy akár a pult mögött képzeled el jövődet, akkor érdemes mixerképzés keretein belül elmélyítened tudásodat. Hobby szinten érdeklődők számára pedig a mixer workshop lehet a jó választás, amely ráadásul remek kikapcsolódás is lehet egyben.

  1. Jégre töltve hűsítő löket

Miként a whiskey írásmódjának is megvan a maga hagyománya, és a tengerentúli italt már whisky névvel fémjelezhetjük, addig a fogyasztási szokások is eltérőek lehetnek. Az ital hamisítatlan rajongói főként tisztán vagy jégre töltve fogyasztják kedvencüket. Sokan kifejezetten szentségtörésnek vélik azt, ha kólával kerül felöntésre az értékes nedű, pedig nem ritka, hogy így kínálják azt, long dink-ként, citrommal társítva. A jégre töltött ital egyébként egyszerre hűsít, és feltüzel belülről, így évszaktól és alkalomtól függetlenül remek választás. Amire azonban mindenképpen célszerű figyelni, az nem más, mint a mértékletesség.

  1. Minőségi italfogyasztás

Ha a minőségi italfogyasztás kerül szóba, akkor nem csak a választott italok mennyiségére, hanem annak minőségére is fontos figyelni. A whiskey magas alkoholtartalmánál fogva egyébként is nagyon kiszárítja a szervezetet, ezért ahelyett, hogy egyik poharat gurítanád le a másik után, élvezd inkább ki az ízeket. A whiskey szeretete nem csak az alkoholról szól, hanem a fogyasztás tradíciójáról, mely közelebb hozza egymáshoz az embereket és megadja a módját az egésznek a poharakba töltéstől egészen az utolsó kortyig. 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog