Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Webhelyünk használatával minden sütit elfogad a sütikre vonatkozó irányelveinknek megfelelően.

Kategóriák

5 ok, amiért érdemes kávédarálót beszerezni

2018. 06. 28. 12:50:32
5 ok, amiért érdemes kávédarálót beszerezni
A kávédaráló  szó hallatán sokan azokra a régi készülékekre asszociálnak, amelyek az üzletekben sorakoztak, és hatalmas zaj kíséretében darálták le a szemes kávét. Napjainkban ilyenekkel már aligha találkozhatunk, ellenben otthonra és vendéglátóhelyekre alkalmas fajtákkal annál inkább. A kínálat minden korábbinál szélesebb, ám a megfelelő választás nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy a kávé ne legyen kesernyés és üledékes.
  1. Aroma, ami kávédaráló segítségével megőrizhető

A kávédaráló használatával kapcsolatban az a legnagyobb probléma, hogy a nem megfelelő típusokban igencsak felmelegednek a kávészemek, és ez nem tesz jót az aromáknak. A szakaszos darálás remek választás annak elkerülésére, hogy túlságosan felhevüljenek a kávészemek. Persze az sem mindegy, hogy milyen finoman őröl a választott darab. Nagyon fontos tehát, hogy csak előzetes tájékozódás után válasszunk kávédarálót, s így biztosan sikerül majd az optimálisan kihasználható típus mellett letenni a voksot.

  1. Frissen őrölt kávé kesernyés íz nélkül

Mindannyian ismerjük az olyan kávét, amely egyfajta kesernyés mellékízzel bír, és valahogy a megszokott aromákat sem adja vissza. Tudtad, hogy ez akár a kávédaráló használatán is múlhat? A piaci kínálatban egy sor olyan típus megtalálható, amelyek tulajdonképpen roncsolják a kávészemeket és egyfajta porszerű törmelék is kialakul. Az ilyen, kések segítségével dolgozó kávédaráló tehát nem éppen a legjobb választás. Helyette olyan verzió ajánlott, amelynek használata során az őrlési finomságot is állíthatjuk.

  1. Kúpos kávédaráló a siker titka

Kávédaráló választása során a vendéglátóhelyeken is használt kúpos őrlő lehet a jó döntés. S ha már a darálással megvagyunk, akkor az ízesítésen és a tökéletes tejhabon is múlhat az, hogy mennyire leszünk elégedettek a végeredménnyel. Ahhoz kétség sem férhet, hogy a frissen őrölt kávé sokkal aromásabb, ízletesebb, mint a vákuumcsomagban kapható változat.

  1. Mennyei ízek az otthon nyugalmában

A kávézás ugyan egy nívós kávézóban, hangulatos környezetben is élmény lehet, de a lusta reggeleken, vagy a munka után hazaérkezve, az otthon nyugalmában néha bizony sokkal jobban esik a gőzölgő fekete. Mindegy, hogy a teraszon fogyasztjuk el kedvenc növényeink társaságában, vagy már a vacsorát előkészítve szürcsöljük a konyhában, energiát adó jellege miatt sokan rajongunk a feketéért. Tény az is, hogy sokak számára egyszerűen alig tudnak elindulni a reggelek akkor, ha nem kap helyet az asztalon a forró ital. Hirtelen érkező vendégek esetén is jól jön, ha van mihez nyúlnunk, és kávézókat megszégyenítő színvonalú italt készítünk előzetes darálás, majd főzés után.

  1. Kávét a vendégeknek!

Miként a levesek vagy a borok is a vendéglátás szerves részét képezik otthoni körülmények között is, úgy egy jó kávé sem hiányozhat a vendégek elől. Vannak, akik az ebéd előtti beszélgetés mellé fogyasztják, mások az emésztést elősegítve, utána isszák a kávét, ám annak minősége nagyon fontos az élvezeti érték szempontjából. A megfelelő kávédaráló mellett döntve nem csak friss illatok lepik majd el a konyhát, de abban is biztosak lehetünk, hogy ízletes kávé kerül minden vendég csészéjébe.

A kávéfogyasztás tradíciója régmúlt korokra tekint vissza, és ma is számos rajongót tudhat magáénak. A fővárosban és nagyvárosainkban gombamód szaporodnak a kávézók, de akár hobby barista képzésen is részt vehetünk, ahol a legjobb baristáktól leshetjük el a tökéletes tejhab, és kávé készítésének trükkjeit. Egy otthonra használható, kiváló kávédaráló ma már megfizethető áron beszerezhető, ezzel is gondoskodva arról, hogy ízletes aromás finomságok kerüljenek a csészékbe. 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog