Ha egy bártender és egy barista találkozik, biztos hogy izgalmasabbnál izgalmasabb kávés koktélok születnek. A kávés koktélokat minden kávéfogyasztó kedveli, hisz nem csak forró italként, de jéghidegen, alkohollal, és fűszerekkel is remek italt lehet belőle készíteni. Cikkünkben most 10 tippel és 5 kávés koktél receptel szolgálunk Nektek!
1. Espresso Martini
Hozzávalók:
1/4 csésze espresso vagy ristretto
1 shot vodka
1 1/2 shot kávé likőr
Csokoládéreszelék a díszítéshez
Főzz egy adag kávét a megszokott módon. A lehűtött kávét egy shakerben rázd össze a többi hozzávalóval, töltsd martinis pohárba, és díszítsd tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel.
2. Mountain Top
A "hegycsúcs" elnevezés a koktél megjelenésére utal. Tiszta üvegpohárban érdemes szervírozni, hogy a sötét kávés látványosan elkülönöljön a tetején lévő tejszínhabtól.
Hozzávalók:
1 csésze kávé
1 shot vodka
1 shot mogyoró likőr
Tejszínhab toppingnak
A hozzávalókat keverd össze egy átlátszó pohárban, majd díszítsd tejszínhabbal. Fantasztikus ízű ital.
3. Málnás kávékoktél
Desszertként vagy étkezés utáni ital, karakteres gyümölcsízzel. A málna és a kávé együtt rendkívül izgalmas kombináció! Érdemes kipróbálni más gyümölcsökkel is.
Hozzávalók:
1/4 csésze espresso
1 shot kávé likőr
1 shot málna likőr
1/2 shot vodka
Csokoládéreszelék díszítésnek
A likőröket és a vodkát egy shakerben rázz össze és töltsd egy pohárba. Add hozzá a kávét, keverd el és díszítsd csokoládéreszelékkel.