Leírás és Paraméterek
A Cachaca (ejtsd: ká-szá-sá) csakúgy mint a rum, cukornádból készül, de nem a cukorgyártás melléktermékeként keletkező melaszból, hanem közvetlenül a cukornádból préselt cukornád-léből készül. Legnagyobb gyártója Brazília, ahol nemzeti italként tisztelik és évente több millió litert készítenek belőle. A cachaca készítését is nagyban befolyásolja az éghajlat, a talaj, a cukornád típusa, az érleléshez használt hordó és a készítési eljárás, ezért is szeretné Brazília kormánya levédetni a cachaca nevet. Ebben az országban előszeretettel fogyasztják önmagában, máshol inkább csak koktélokba, kevert italokhoz használják. A cachaca, a rumokhoz hasonlóan fahordós érlelés nélküli - fehér -, illetve érlelt verziókban is készül. A hordós érleléshez viszont a tölgyön kívül más fafajtákat is használnak, mint például: jequitibá (Brazíliában őshonos óriás fafajta, amely füves, fahéjas aromát kölcsönöz az italnak), gesztenye, mandula, cseresznye stb.
Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.
Űrtartalom | 1L |
Alkoholtartalom | 38% |