Leírás és Paraméterek
Az ír whiskey fellendülésének éveiben, Tullamore városában 1829-ben nyitották meg a lepárlóüzemet. Daniel E Williams, a Tullamore whiskey ikonikus figurája 14 évesen kezdett dolgozni ebben a lepárlóüzemben, majd később az üzem főnökeként bevezette a hármas lepárlást, és hamarosan a Tullamore D.E.W. néven piacra dobott, úgynevezett kisüsti lepárlással készülő (pot still) whiskey-t. A whiskey neve szójáték Daniel nevének kezdőbetűivel, a D. E. Williams-ből eredően.
Az eredeti kevert ír whiskey az egész világon bársonyos és nemes összetettségéről ismert. Először is, a háromszoros lepárlás után türelmesen érlelik ex-bourbon és sherry tölgy hordókban, mely megadja az italnak megkülönböztető lágyságát. Másodszor pedig, az ír whiskey-k három típusának keverékeként nemes összetettséggel rendelkezik, és az általunk használt maláta és kisüsti whiskey finom citrusos és pikáns ízjegyeket ad az italnak.
Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.
Származási hely | Írország |
Űrtartalom | 1L |
Whisky típusa | Irish whiskey |
Alkoholtartalom | 40% |