Leírás és Paraméterek
PulyCaff Plus tisztító por - 900 gramm (NSF)
A jó kávéhoz jó alapanyag, megfelelő eszközpark és szaktudás szükséges, tartják oly sokan. Azonban hajlamosak az egyik legfontosabb összetevőt figyelmen kívül hagyni, ami a tisztaság. Finom eszpresszót csak tiszta eszközökkel és kiegészítőkkel lehet készíteni. Az elhanyagolt eszköz a finom kávét, avas, olajos ízűvé teheti. Elköltünk rengeteg pénzt a jó alapanyag, eszközök beszerzésére és képezzük is magunkat, azonban ez az egy tényező mindezt semmissé teheti.
Ezt ismerte fel a Asachimi olasz cég, mely tisztítószereivel már 1961 óta van jelen a piacon, PulyCaff márkanév alatt. Mára teljes körű megoldást ajánlanak a kávés eszközök tisztítására, legyen az kávéval, vagy tejjel érintkező felület. Nem jelenthet gondot karos eszpresszó, automata és filteres kávégép tisztítása sem.
Az Asachimi 1960-as fennállása óta számos ismert nemzetközi kávégép gyártóval működik együtt, hogy termékeiket folyamatosan fejleszteni tudják. Számos más iparágban működő olasz vállalattal összhangban rendkívül nagy hangsúlyt fektetnek az innovációra.
A gyártó termékei nemzetközi NSF (National Sanitation Foundation) tanúsítvánnyal is rendelkeznek. Ez egy nonprofit közegészségügyi és élelmiszerbiztonsági szervezet, melynek tevékenységi körébe tartozik a termékek vizsgálata és a tanúsítványok kiadása is..
A PulyCaff 900 grammos por a kávéval érintkező felületek tisztítására lett kifejlesztve. Eltávolítja a lerakódott kávéolajat és egyéb szennyeződéseket.
Segítségével a következő tisztítási munkálatokat végezhetjük el:
- Fejegység tisztítása (visszaöblítéssel)
- Szolenoid-szelep tisztítása (visszaöblítéssel)
- Szűrőtartó karok tisztítása (áztatással)
- Szűrőkosarak tisztítása (áztatással)
- Felsőszűrő tisztítása (áztatással)
A termék használata:
1. Visszaöblítés (csak szolenoid / 3-járatú szeleppel rendelkező kávégép esetén):
- 1. Helyezzen 3-tól 5 grammig terjedő mennyiséget a vakszűrőbe (olyan szűrőkosár, amin nem találhatóak lyukak, így a fejegységből érkező víz visszafelé tud haladni), a szűrőtartó kart pedig a helyére kell illeszteni.
- 2. Indítsa el a pumpát és hagyja, hogy 10-15 másodpercig működjön.
- 3. Ezt követően várjon 20 másodpercet.
- 4. Majd indítsa el újra a pumpát.
- 5. A 2-tól a 4-ig pontig a lépéseket ismételje meg még négyszer.
- 6. A vakszűrőből, a fejegységről és gumitömítésről ezt követően el kell távolítani a szermaradványokat.
- 7. A vakaszűrőt a 6-os pont elvégzését követően ismét a fejegységre kell helyezni és a pumpát 15 másodpercig működtetni.
- 8. Ezt követően 20 másodpercet várni.
- 9. A 7-es és 8-as pontot addig kell ismételni, ameddig a szűrőtartó karban lévő víz teljesen tiszta nem lesz.
Javasoljuk, hogy a tisztítást befejezve készítsen egy eszpresszót, amit egyből a lefolyóba önt.
2. Áztatás:
- Oldjon fel 10 gramm port 1 liter forró vízben.
- Ebbe az oldatba kell belehelyezni a szűrőtartó kar FÉM részét (a műanyag/fa része semmiképpen se érjen az oldatba), a szűrőkosarakat és a felsőszűrőt (esetleg annak csavarját).
- 15 perc elteltével el kell távolítani az eszközöket az oldatból és tiszta, meleg vízzel jó alaposan elmosni.
- Az előírt időt és keverési arányt semmiképpen se lépje túl!
Figyelmeztetés!
- H318 Súlyos szemkárosodást okoz.
- P101 Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
- P102 Gyermekektől elzárva tartandó.
- P103 Használat előtt olvassa el a címkén közölt információkat.
- P264 A használatot követően alaposan kezet kell mosni.
- P280 Védőkesztyű, szemvédő/arcvédő használata kötelező!
- P305+P351+P310 SZEMBE KERÜLÉS esetén: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. Azonnal forduljon a TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ vagy orvoshoz.
- P501 A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a 225/2015 (VIII. 7.) Korm. rendeletnek, valamint a 72/2013 (VIII. 27.) VM rendeletnek megfelelően.
5% alatt anionos felületaktív anyagokat, foszfátokat tartalmaz.
Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.