Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Webhelyünk használatával minden sütit elfogad a sütikre vonatkozó irányelveinknek megfelelően.

Kategóriák
X
 Hario Syphon TCA-3 vákumos kávékészítő 0,36L
34.083 Ft
(26.837 Ft + ÁFA)

Hario Syphon TCA-3 vákumos kávékészítő 0,36L

34.083 Ft
(26.837 Ft + ÁFA)
banner-picture Szállítási információk
Személyes átvétel: INGYENES!
Postaköltség nélkül is átveheted csomagod, ha a személyes átvételt választod. Boltunk Budapesten a IX. kerületben a Közraktár u. 10. szám alatt található. Itt tudod átvenni személyesen rendelésed. Kérjük, minden esetben várd meg a visszaigazoló e-mailt a csomag átvehetőségéről!
Házhoz szállítás Sprinter futárszolgálattal:
25.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Pick-Pack Pont-on csomagátvétel:
15.000 Ft-tól ingyenes szállítás
FoxPost Pont-on csomagátvétel:
15.000 Ft-tól ingyenes szállítás
banner-picture Fizetési lehetőségek
Online Bankkártyás fizetés az OTP biztonságos rendszerén keresztül
Banki átutalás (előre utalás)
Utánvéttel a futárnak, vagy Készpénzzel az üzletben/csomagponton.
banner-picture Raktáron állapot
Raktáron állapotok
Raktáron
Ha a termék mellett ez jelenik meg az azt jelenti ,hogy a termék megvásárolható a boltunk Budapesten a IX. kerületben a Közraktár u. 10. szám alatt.
Rendelhető
Jelenleg nincsen raktáron az adott termék ,de ha gyorsan beszerezhető 3-7 munkanapon belül akár önnél lehet.
Szállítás alatt
Külföldről importáljuk. Beszerzés alatt van a termék 2-8 hét is lehet.
Jelenleg nem rendelhető
Nincsen készleten és bizonytalan ideig nem várható.
Készlethiány
Készlethiányos a beszállítónál, bizonytalan ideig nem várható
SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK
Hario Syphon TCA-3 vákumos kávékészítő 0,36L
Cikkszám: CFFDRPP111154
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Hario

Leírás és Paraméterek

A szifonos technológia garantálja a valódi élményt már kávékészítés közben is.

A kávés szifon (más néven: lombik, vacuum pot) működése:

1. - A gumitömítéssel zárt alsó üveg lombikból az alulról melegített víz a gőz hatására a szifoncsövön keresztül a felső üveg edénybe áramlik.

2. - A felső üveg edényben a frissen őrölt kávé kivonatolódik: kioldódnak az értékes szín-,íz-,illat-anyagok. Az áztatási időt mi szabályozzuk.

3. - Amikor az alsó üveg lombik alatt eloltjuk a lángot, az hirtelen hűlni kezd, ezért a benne felhalmozódott vízgőz összehúzódik. Vákuum keletkezik, ami a felső részből a szűrőn át visszaszívja alulra a kész kávét.

Az alkalmazott őrlemény-mennyiség és -finomság, az adagolási mód és az áztatási idő változtatásával különböző kávéminőségeket hozhatunk létre.

A kávékészítő szifon elterjedt technológiának számított a XX. század első felében. Észak-Amerikában és Európában több tucat háztartási eszközgyártó kínálatában szerepelt (Cona, Cory, General Electric, Nicro, Silex, Sunbeam...). Az 1950-es évektől folyamatosan szorult ki az otthoni kávés eszközök közül. A tűzhelyen használható gőznyomásos (mokka) és egyéb kávéfőzők olcsóbbak és kevésbé sérülékenyek, az elektromos filter- és (később elterjedő) eszpresszógépek pedig jóval kényelmesebbek voltak. A kávészifon eltűnt a polcokról, csak néhány üzem folytatta a gyártást.

E technológia számára az újjászületést az utóbbi évtizedekben lezajlott amerikai-angolszász kávés „forradalom” hozta el. A 90-es években előbb az espresso alapú italok értek el sikereket a fogyasztók között, de a 2000-es évektől egyre inkább megjelent az igény az alternatív, különleges kávés technológiákra. Ennek oka, hogy az espresso-val csak nemrégen megismerkedő kávékultúrák profi baristái és az elhivatott otthoni kávékészítők szembesültek saját korábbi kávékészítési és -fogyasztási szokásaikkal. Az espresso a csészeminőség ("cup quality") új szintjét valósította meg, ezzel új elvárásokat hívott életre. Elkezdték újraértékelni az eddigi, bejáratott és megszokott gyakorlatokat. Rájöttek, hogy a csészeminőség egyik fontos tényezője az adagonkénti készítés. A nagyüzemi vagy irodai filterfőzőkben túl sok kávéőrleményen túl sok víz áramlik át és ez túlkivonatolást eredményez. Keresni kezdték az 1-2 adagos kávés eszközöket. A rég elfeledett, vagy már alig-alig használt módszerekkel (szifon, karlsbadi kanna, porcelán cup dripper) kísérletezni kezdtek, és hamar rájöttek, hogy kiváló kávék készítésére alkalmasak. Ezek a technológiák mára a különleges kávéminőséget kínáló kávézók pultjának szerves részét képezik (Brew Bar).

Japánban a híres Hario (a márkanév jelentése – "az üveg királya") gyár hosszú évtizedek óta töretlenül élteti a szifonos kávékészítés kultuszát. Ennél a technológiánál a biztonság és a termékminőség szempontjából egyaránt kulcsfontosságú a kifinomult, precíz üvegmegmunkálás, amit a gyártó tapasztalata és a márka megkérdőjelezhetetlen, nemzetközi elismertsége garantál.

Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.