Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Webhelyünk használatával minden sütit elfogad a sütikre vonatkozó irányelveinknek megfelelően.

Kategóriák
X
Bialetti moka expressz alumínium kotyogós kávéfőző 4 személyes
23.210 Ft (18.276 Ft + ÁFA)

Bialetti moka expressz alumínium kotyogós kávéfőző 4 személyes

23.210 Ft (18.276 Ft + ÁFA)
banner-picture Szállítási információk
Személyes átvétel: INGYENES!
Postaköltség nélkül is átveheted csomagod, ha a személyes átvételt választod. Boltunk Budapesten a IX. kerületben a Közraktár u. 10. szám alatt található. Itt tudod átvenni személyesen rendelésed. Kérjük, minden esetben várd meg a visszaigazoló e-mailt a csomag átvehetőségéről!
Házhoz szállítás Fáma futárszolgálattal:
30.000 Ft-tól ingyenes szállítás
FoxPost Pont-on csomagátvétel:
18.000 Ft-tól ingyenes szállítás
MPL Futárszolgálat,
PostaPontok és csomagautomaták
banner-picture Fizetési lehetőségek
Online Bankkártyás fizetés az OTP biztonságos rendszerén keresztül
Banki átutalás (előre utalás)
Utánvéttel a futárnak, vagy Készpénzzel az üzletben/csomagponton.
banner-picture Raktáron állapot
Raktáron állapotok
Raktáron
A termék megvásárolható, boltunkban Budapesten a IX. kerületben a Közraktár u. 10. szám alatt készleten van.
Rendelhető
Jelenleg nincsen raktáron az adott termék, de ha gyorsan beszerezhető, 3-7 munkanapon belül akár önnél lehet.
Készlethiány
Készlethiányos a beszállítónál, bizonytalan ideig nem várható
SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK
Bialetti moka expressz alumínium kotyogós kávéfőző 4 személyes
Cikkszám: Z0001461
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Bialetti mokkafőző vásárlásakor 2000 Ft kedvezményt adunk bármely Hario őrlő árából! A kedvezmény internetes vásárlás és személyes átvétel esetén egyaránt igénybe vehető.  

Alfonso 
Bialetti, az 1888-ban született olasz mérnök a francia alumíniumiparban kezdte szakmai pályafutását, majd 1919-ben megalapította saját vállalkozását a piemonti Crusinallo városában. A kezdetben általános fémmegmunkálással és gépgyártással foglalkozó üzem később a háztartási kávéfőzők gyártásával ért el világhírt. Bialetti 1933-ban fejezte be a Moka Express tervezését.  

 Moka Express – A kotyogó 

A kotyogó „szülőatyja” a belső, technológiai tervezés mellett a külsőre is nagy gondot fordított: a Moka Express szimmetrikus, nyolc oldalú (octogon), letisztult, art deco megjelenése kategóriát és stílust teremtett. Kiszorította az olasz piacról a kezdetleges, forrázással működő, 19. században kifejlesztett Napoletana és Milanese kávéfőzőket. Működése és megjelenése majd 80 éve meghatározó az igazi és „utángyártott”, másolt kotyogók számára.

 A bialetti logó (egyben kabalafigura) - a bajszos kis ember (l’omino con i baffi) - minden eredeti kotyogón megtalálható. Az 1953-ban Paul Campani által megrajzolt mókás figura jobb kezét, kinyújtott mutatóujjal felemeli, mintha éppen egy kávét rendelne.

A ma is az eredeti design szerint gyártott kotyogóból több mint 330 millió darabot adtak el világszerte, amivel Guiness csúcstartók. A kávéfőző eredeti terveit a Londoni Design Múzeumban is kiállították.

 
 
Hogyan készítsünk jó mokkakávét?

1. A tisztított és lágyított víz megalapozza a kávéminőséget. Ha törekszünk a tökéletességre, melegítsük elő vízforralóban a vizet. Így a kotyogóba töltött forró víz a mokkafőző melegítésekor gyakorlatilag másodpercek alatt eléri az üzemi hőfokot és a kávéőrleménynek kevesebb ideje lesz kiszáradni. Ha előmelegített vizet használunk, legyünk óvatosak a kávéfőző összeszerelésekor.

2. A friss őrlés természetesen itt is javasolt. Az alacsony nyomás és magas hőfok miatt érdemes közepesen finom (az eszpresszóhoz képest durvább) szemcseméretet használni.

3. Segít, ha kisebb (maximum 4 személyes) kávéfőzőt használunk. Kisebb adagszámnál ugyanis kisebb vízmennyiség halad át egységnyi őrleményen - tehát rövidebb ideig, kevesebb forró víz érintkezik egy-egy adag kávéval. Nagy adagszám esetében sok káros anyag és csersav kerülhet a csészébe.

4. Mivel az őrleménnyel nem csak a forró víz, de vízgőz is érintkezik, ez a cseranyagok erőteljesebb kioldódását eredményezi. Ugyanakkor az alkalmazott 100°C fölötti hőmérsékleten az aromaanyagok kioldódása kisebb, ill. azok egyből elbomlanak. Az eredmény a kissé fanyar, de erőteljes mokka, magyarán mondva a feketekávé. A minél magasabb aroma- és minél alacsonyabb csersavtartalom érdekében a mokkafőzőt szedjük le a tűzről, amikor a kávé 60-70% már "lejött". Ha így teszünk, valóban kotyogva fog a kávé lefőni, nem a vízgőztől sivítva.

Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.

Hasonló termékek