Likőrök, keserűk, bitterek
Mint oly sok szeszes ital, a likőr is francia területekről ered. Esetében olyan szeszes italról van szó, amely nagy mennyiségben tartalmaz hozzáadott cukrot. A rendszerint legalább 15%-os italok között gyümölcslikőrök éppen úgy megtalálhatóak, mint az úgynevezett keserű likőrök, de a hölgyek kedvenceinek számító tejszínes fajták iránt is sokan rajonganak. A likőrök, keserűk, bitterek fogyaszthatóak önmagukban, de koktélkészítés alkalmával is gyakran kerülnek a poharakba. Hazánkban keserű likőrként leggyakrabban a Jagermaister és az Unicum mellett szoktak dönteni a vendégek. A Baley’s termékcsalád édes italai mellett a Bols likőrök is népszerűek, ráadásul egytől-egyig kiváló minőséget képviselnek. A likőr a francia eredetű liqueur szóból származik, és olyan szeszesital, mely nagy mennyiségű hozzáadott cukrot tartalmaz. Alkoholtartalma alacsonyabb a párlatokénál, de szinte minden esetben legalább 15%-os. Likőrt számos alapanyag felhasználásával állítanak elő. Létezik gyümölcslikőr, mint például a Cointreau narancslikőr, vagy a Bols likőr ök de vannak növényi alapú likőrök, ide tartoznak a keserű likőrök, mint például a jagermaister vagy az unicum, de léteznek tejszínes likőrök, mint a mindenki által jól ismert Bailey's likőrcsalád és a Carolans. A likőröket általában nem érlelik, de előállításukkor jellemző, hogy pihentetik őket, annak érdekében, hogy az ízek összeérjenek.