Alkoholmentes Ginek
Hogyan készül?
Sokféle mód létezik az alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes gin előállítására. Ezek a módszerek ugyanazokat a folyamatokat foglalják magukban, mint a valódi gin létrehozása, de van néhány lényeges különbség az alkoholmentes változatok esetében.
Alacsony alkoholtartalmú gineket gyakran a klasszikus lepárlási eljárással készítik. A folyamat során semleges gabonapárlatot adnak a réz-fémlepárlóhoz különféle botanikai anyagokkal együtt, amelyek a valódi gin klasszikus gyógynövényes, fűszeres, gyümölcsös ízesítésére szolgálnak.
Ezen összetevők sokoldalúsága az egyik elsődleges oka annak, hogy a gin olyan fantasztikus ital, és különösen, hogy miért kapható ilyen sokféle finom ízben!
Miután az alapszeszt és az esetleges növényi anyagokat és aromákat hozzáadták a rézlepárlóhoz, a folyadékot felmelegítik, hogy alkoholgőzt hozzon létre. Ez a gőz ezután egy sor csövön áthalad, lehűtik, hogy ismét folyékony legyen a lepárlóban, majd vízzel hígítják. Itt különbözik a folyamat a normál gintől, mivel az alacsony alkoholtartalmú változatoknál a folyadék sokkal nagyobb mértékben hígul, ha jóval több vizet adnak hozzá – míg a valódi gint csak körülbelül a felére hígítják.
Milyen íze van az alkoholmentes ginnek?
A valódi és alacsony alkoholtartalmú ginekhez hasonlóan az alkoholmentes ginek is nagyban különböznek az általuk kínált ízekben. Míg a legtöbbnek sikerül megragadnia a gin jellegzetes enyhén citrusos jegyeit.
Mivel ezeket a gineket gyakran ugyanolyan szeretettel és odafigyeléssel állítják elő, mint alkoholtartalmú társaikat, ugyanazokat a prémium összetevőket és kiváló minőségű eljárásokat alkalmazzák. Próbálja ki az alkoholmentes gin-tonikot vagy gin-limonádét, és legyen kreatívabb!