Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Webhelyünk használatával minden sütit elfogad a sütikre vonatkozó irányelveinknek megfelelően.

Kategóriák

A whisky első rész: Whisky (Skócia és Kanada), whiskey (Írország és USA)

Alapanyag és eredet szerint: skót maláta whisky: (malátázott) árpa (csakis skóciában) skót gabona whisky: bármilyen gabonaféle (csakis skóciában)  blended scotch: skót maláta és gabona whisky keveréke (csakis skóciában) ír whiskey: bármilyen gabona, de főleg árpa (csakis Írországban) kanadai whisky: bármilyen gabonaféle + kukorica (csakis kanadában) Bourbon whiskey: gabonafélék, de minimum 51 % kukorica (csakis az Usa-ban) Tennessee whiskey: mint a Bourbon (csakis az Usa Tennessee államában)
Glenfiddich

A világ legkedveltebb malátawhiskyje a William Grant and sons lepárlójában készül, kizárólag malátázott árpából. A Glenfiddich a lepárlók között elsőként nyitotta meg látogatóközpontját a nagyközönség előtt. A Glenfiddich üzemében még ma is hagyományos whiskykészítési módszereket és eszközöket alkalmaznak, például nyílt lánggal fűtött, a ma megszokottnál sokkal kisebb üstöket és fából készült házasító kádakat. A gyártáshoz a vizet a család kizárólagos tulajdonában lévő robbiedhu forrásból nyerik, és ezt a forrásvizet használják fel a teljes gyártási folyamat során. A Glenfiddich a legfinomabb amerikai bourbon-ben és a spanyol sherry tölgy hordókban legalább 12 évig nagy gonddal érlelt ital. aromájának és ízének tökéletes harmóniáját a tölgyhordókban való házasításnak és lágyításnak köszönheti.


Glenfiddich 12 éves:

Üde körtével és krémes, kifinomult tölgy-aromákkal, majd végül selymes és lágy ízekkel kényeztet Glenfiddich 15 éves: mazsolás-gyümölcsös, fűszeres ízű, a sherry hordóban történő utóérlelésnek köszönhetően Glenfiddich 18 éves: enyhén karácsonyi-sütemény illatú, kiegyensúlyozott, maláta és tölgy jelleggel. Glenfi ddich 21 éves: gazdag és lágy karakterű whisky a karamell, a füge és az édes vanília árnyalataival. Glenfi ddich 26 éves: élénk aromáját a száraz tannin és a lágy barnacukor-vanília édes árnyalatainak egyensúlya határozza meg

Tartalomhoz tartozó címkék: blog