Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Webhelyünk használatával minden sütit elfogad a sütikre vonatkozó irányelveinknek megfelelően.

Kategóriák

A koktél díszítés művészete

A koktélkészítés iránt napjainkban egyre többen érdeklődnek. Nem csak a neves koktélbárokban és vendéglátóhelyeken választják sokan az ízletes és ugyanakkor látványos kreációkat, hanem otthon is mind többen próbálkoznak azzal, hogy meglepjék vendégeiket valamilyen ismert és kedvelt koktéllal. Természetesen a végeredmény nemcsak  a felhasznált alapanyagokon és azok megfelelő elegyítésén múlik, hanem a díszítésen is jelentős hangsúly van.  A koktélok igényességéhez nagymértékben hozzájárul az, mennyire profin történik azok díszítése.  Cikkünket azoknak ajánljuk, akik szeretnének kicsit elmélyedni a koktél díszítés művészetében, és szeretnék tudni milyen egyszerű, ám annál nagyszerűbb trükkökkel varázsolhatnak - akár házilagos körülmények között is - mutatós italokat a pohárba.

 

Friss alapanyagok, amik soha nem mennek ki a divatból

 

Ha sorra vennénk a koktélt díszítéshez használatos alapanyagokat, akkor a friss gyümölcsök minden valószínűség szerint előkelő helyen végeznek.  Nem lehet elégszer hangsúlyozni a frissesség fontosságát, hiszen ezen az ízvilág és a látvány múlhatnak.  Érdemes úgy választani, hogy a gyümölcs színében illetve ízében passzoljon az elkészült kreációhoz. Gyümölcs fajtájától függően szeletelhetjük, félbevághatjuk, vagy akár pálcikára is húzhatjuk a roppanós, ízletes kis falatkákat.

 

Citrom, ami szinte mindenhez megy

 

 Van egy olyan gyümölcs, amelynek használata alapnak számít bármilyen koktél díszítés alkalmával. A citrom nem csak a tequila-alapú  koktélokhoz bizonyul ideális választásnak, hanem tulajdonképpen bármilyen fajtához. A savanykás citromlén túl a citrom héját is érdemes kihasználni koktél díszítés alkalmával.  A fanyar ízvilággal rendelkező  héjat  spirális formára várhatjuk.  Hasonlóképpen jó választásnak bizonyult a lime és a narancs is.  Ez utóbbit inkább azokhoz a koktélokhoz ajánljuk, amelyek kissé édesebb kísérőt kívánnak meg.

 

Peremdíszítés: látványos és praktikus

 

S ha már szóba került a citrom, akkor mindenképpen említést érdemel a felhasználásával történő peremdíszítés is.  Ez kifejezetten az olyan koktélok mellé bizonyul remek választásnak, amelyek passzolnak a citrom illetve a só, vagy a cukor ízvilágához. Mindössze annyi a dolgunk, hogy a koktélpohár peremét bekenjük citromlével, majd ezt cukorba illetve sóba mártjuk.  Akár azonnal kínálhatjuk ilyen poharakban a koktélokat, de ha azt szeretnénk, hogy a peremen levő díszítés kicsit fixálódjon, akkor csak kis időre hűtőbe kell helyezni a poharakat.  Az édes ízek kedvelőinek a citromlé helyett a sűrű gyümölcslé vagy a koktélokhoz egyébként is használatos szirupfélék javasoltak. További lehetőségeket rejtenek magukban az aprított magok vagy például a látványos kókuszreszelék.

 

Az ehető díszeken túl

 

Sokunknak jut eszünkbe a koktél díszítés során gyakran használt kis papír ernyő.  Ez kitűnő példa arra, hogy a kreációk még tökéletesebbé varázsolása érdekében nyugodtan használhatunk olyan kiegészítőket is, melyek nem ehetőek. Ugyan a fűszernövényeket gyakran fogyasztjuk ételeinkben, de a koktélok mellé főként látványos színviláguk és illatuk miatt kerülnek. Természetesen nem hiányozhatnak a szívószálak sem a koktéldíszítéshez használatos elemek közül. A kínálat napjainkban rendkívül széles, és a hagyományos szívószálakon túl már egészen extrém, figurákkal ellátott darabok közül is válogathatunk.
Tartalomhoz tartozó címkék: blog